HAVUTÇA: AKP TÜRKİYE'Yİ SAPA SAMANA MUHTAÇ ETTİ”

HAVUTÇA:  AKP TÜRKİYE

Havutça, Türkiye kaosla yönetiliyor. Ne iç güvenlik ne dış güvenlik sağlanabiliyor durumda! Bizi ‘lak lak' yapıyorlar diye suçlayan AKP'liler 10 yıldır çözemedikleri sorunları halkın gözünün önünden kaçarak saklamaya çalışıyorlar”





CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça Türkiye'yi yönetemeyen AKP'nin ülkeyi sapa samana muhtaç ettiğini söyledi. Havutça, Türkiye kaosla yönetiliyor. Ne iç güvenlik ne dış güvenlik sağlanabiliyor durumda! Bizi ‘lak lak' yapıyorlar diye suçlayan AKP'liler 10 yıldır çözemedikleri sorunları halkın gözünün önünden kaçarak saklamaya çalışıyorlar” dedi.


CHP'li milletvekillerini halkın içinde ‘lak lak' yapıyorlar diye suçlayan AKP'lilerin 10 yıldır çözemedikleri sorunları halkın gözünün önünden kaçarak saklamaya çalıştığını belirten Havutça, Bağa bak üzüm, olsun yemeye yüzün olsun. Bizim halkımızın arasındayız, içindeyiz, üzüm yemeye yüzümüz var” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Erdek'te CHP Kadın Kollarının düzenlediği kahvaltılı sohbet toplantısına katıldı. TBMM'nin çalışmadığı günlerde sık sık Balıkesir'in köylerine, beldelerine, ilçelerine ziyaretlerde bulunarak halkın arasına karışıp onların sorunlarını dinlediğini anlatan Havutça, bu sorunların çözümüne Ankara'da, TBMM'de çözüm aradıklarını ifade etti.

Havutça, halkın AKP'li bir milletvekili gördüğü zaman CHP'li milletvekillerini daha çok görüyoruz, halkın arasında dolaşıyorlar” diyerek gerçek bir saptamada bulunmasını hazmedemeyen AKP'lilerin CHP'li milletvekilleri için Onların işi yok gücü yok. Boş boş geziyorlar. İşleri güçleri gezmek. Onlar gelir lak lak yapar gider, biz geliriz dertlere çare olur, bir iş görür, bir yurttaşın bir sorununu çözeriz. Aramızdaki fark bu” açıklamasında bulunmalarını göz boyamak olarak niteledi.

Türkiye'nin AKP iktidarı döneminde saman ithal eder duruma geldiğini belirten Havutça şunları söyledi:

2002 yılında biz saman ithal etmiyorduk. 2012 yılında Türkiye yurtdışından saman ithal ediyor. Türkiye samana muhtaç hale getirildi. Türkiye, AKP hükümetinden önceki 80 yıllık dönemde toplam 57 milyar dolarlık cari işlemler açığı vermiş. Son 9,5 yılda ise (2003-Haziran 2012) verilen toplam cari işlemler açığı 324,7 milyar dolardır. AKP döneminde verilen açık 80 yılda verilen açığı 6'ya katladı. AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılında milli gelirin yüzde 0,3'ü kadar olan cari işlemler açığı yıllar itibariyle sürekli artarak 2011 yılında milli gelirin yüzde 10'una çıktı. 2002`de çiftçi 3,5 kilo buğday sattığı zaman bir litre mazot alabiliyordu. Bugün ise 8 kilo buğday satıp ancak bir litre mazot alabiliyor. Sadece Balıkesir'de 2011yılında toplam 3 bin 532 küçük esnaf kepenk indirdi. 2012 yılı Temmuz ayında, 2011 yılı Temmuz ayına göre kurulan şirket sayısında yüzde 36,84'lük azalış oldu. Dış politikada Türkiye AKP iktidarı tarafından yalnızlaştırıldı. 2002 yılında hiçbir komşumuzla kavgalı değildik. 2002 yılında terör neredeyse bitmişti. 2012 yılında geldik Türkiye bir terör batağında. Türkiye'nin iç politikası da, dış politikası da ciddi zaaflar taşıyor. Bütün komşularıyla kavgalı ve terör batağına saplanmış. Ne yapacağını bilmeyen bir iktidar var. Türkiye bir kaosla yönetiliyor. Bizi ‘lak lak' yapıyorlar diye suçlayan AKP'liler 10 yıldır çözemedikleri sorunları halkın gözünün önünden kaçarak saklamaya çalışıyorlar. Halkın arasına karışmaktan korkan AKP'li milletvekilleri halkın arasında olan milletvekillerine laf atıyorlar.  Çok güzel bir atasözümüz vardır, ‘bağa bak üzüm, olsun yemeye yüzün olsun'. Bizim halkımızın arasında üzüm yemeye yüzümüz var.”

Havutça, Susurluk'un Kurtuluş Günü Törenlerine Katıldı

Milletvekili Havutça, daha sonra Erdek'ten Susurluk'a geçerek kurtuluş günü törenlerine katıldı. Törenler sonrasında Balıkesir'e giden Havutça, CHP'liler ile toplantı yaptı.





hatice demirel
5.09.2012 19:17:55
bu gidişle samana değil, meteliğe kurşun sıkacağız..halkımız ne zaman uyanacak.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı